ua en ru

В Харківській обл. прикордонники вилучили з баку автомобіля майже 46 млн грн

В Харківській області прикордонники вилучили з баку автомобіля у громадянина Росії, жителя Білгородської області, близько 46 млн грн. Загалом з автомобіля було вилучено долари, євро та російські рублі майже на 45,7 млн грн.

В Харківській області прикордонники вилучили з баку автомобіля у громадянина Росії, жителя Білгородської області, близько 46 млн грн. Про це повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Загалом з автомобіля було вилучено долари, євро та російські рублі майже на 45,7 млн грн.

Чоловік виїжджав з України через пункт пропуску "Готівка" автомобілем "Toyota Land Cruiser Prado". Проте прикордонники звернули увагу, що 32-річний росіянин не чітко відповідає на запитання та виглядав стурбованим. Охоронці кордону також врахували, що специфіка будови його транспортного засобу передбачає наявність додаткового паливного баку, в якому можуть перевозитися заборонені товари. Саме тому правоохоронці ініціювали провести поглиблений огляд авто та направили її на смугу руху "червоний коридор".

Невдовзі з'ясувалося, чому водій так нервував. Спільна оглядова група в додатковому паливному баку знайшла іноземну валюту. Всього чоловік "заправив" автомобіль 2,7 млн дол., майже 1,08 млн євро та 50 млн російських рублів. Крім того за приховування валюти в нього вилучили й транспортний засіб вартістю 270 тис. грн.