ua en ru

У Харкові чиновники незаконно погодили приватизацію землі зі ставками на понад 65 млн грн

Прокуратура Київського району р. Харкова розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб міського управління Держземагентства, які незаконно погодили передачу землі у приватну власність житлового кооперативу.

Як повідомив прокурор району Олександр Фільчаков, було передано під забудову житла та подальшу експлуатацію більше 9 га землі з водними об'єктами, вартістю 65 млн грн.
"У своїх висновках службовці Держземагентства чомусь "забули" вказати, що на цій території розташовані два водойми - 1,4 і 0,25 га ... Ділянка в подальшому ...рішенням міськради перейшов у власність житлового кооперативу незаконно", - передає слова Фильчакова прес-служба прокуратури Харківської області.

Досудове розслідування проводить міліція. Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 364 КК України. Прокуратура готується оскаржити в суді державні акти та реєстрацію прав власності на цю земельну ділянку.

Як дізнався кореспондент РБК-Україна, рішення про передачу у власність ділянки було прийняте в 2010 році. Ділянка розташована в районі Журавлівського водосховища по вул. Шевченка. Будівництво на ділянці розпочато не було.

Раніше в кінці січня 2015 р. прокуратура Київського району м. Харкова повідомила про кримінальній справі стосовно цього ж управління Держземагентства р. в Харкові з передачі під індивідуальну сільгоспдіяльність і житлову забудову 3 га лісу, що знаходився у власності Данилівського дослідного держлісгоспу Ділянку був розділений на 28 ділянок, на двох з яких було розпочато будівництво.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області підозрює керівництво КП "Шляхрембуд" (м. Харків) в розтраті майна на 12 млн грн.