ua en ru

У Харкові 13 жовтня почнуть встановлювати модульні будиночки для переселенців з зони АТО

У Харкові 13 жовтня почнуть встановлювати модульні будиночки для переселенців із зони проведення антитерористичної операції (АТО).

У Харкові 13 жовтня почнуть встановлювати модульні будиночки для переселенців із зони проведення антитерористичної операції (АТО). Про це сьогодні повідомив заступник міського голови Харкова Ігор Терехов на нараді по створенню селища з модульних будиночків з участю представників Харківської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), що займається його організацією, передає прес-служба міськради.

Зокрема, за словами Терехова, зараз на місці майбутнього селища за допомогою важкої техніки готують основу під будинки.

Він зазначив, що перший будиночок, що складається з 10 секцій, прибув у місто вже сьогодні, а в понеділок харківські робітники і німецькі інженери почнуть його установку, яку планують завершити вже у вівторок-середу. Всі інші секції блокової системи привезуть у Харків до кінця листопада.

Як зазначається, до селища підведуть воду, електроенергію і проведуть каналізацію. Обігріватися будиночки будуть електроопаленням, а готувати його мешканці будуть на електроплитах.

Заступник мера наголосив, що крім житлового комплексу в селищі встановлять дитячі майданчики.

Повністю завершити будівництво селища планують до кінця грудня поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові починається будівництво селища з модульних будинків для переселенців із зони АТО.