ua en ru

У ГПУ презентували проект реформування органів прокуратури

У Генеральній прокуратурі України сьогодні був презентований проект реформування органів прокуратури. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін провів нараду керівного складу Генпрокуратури. На нараді заступником генерального прокурора Давідом Сакварелідзе було представлено проект реформування органів прокуратури, який був розроблений з урахуванням європейського досвіду", - йдеться в повідомленні.

Шокін зазначив, що проект, на його думку, є сучасним і відповідає стратегії розвитку України, проте потребує доопрацювання з точки зору законодавчого забезпечення можливості його реалізації.

Проект було обговорено учасниками наради. Також підкреслювалася важливість співробітництва у питаннях реформування органів прокуратури з громадським сектором, науковцями, міжнародними організаціями та Верховною Радою.

Резюмуючи результати наради Шокін підкреслив, що реформа прокуратури буде реалізовуватися поступово, в рамках запропонованого проекту, з паралельним внесенням необхідних законодавчих змін.

Нагадаємо, раніше в МВС заявили, що не можуть спрогнозувати, як довго триватиме процес реформування відомства.