ua en ru

У Брюсселі сьогодні стартує саміт Україна-ЄС

Сьогодні в Брюсселі стартує саміт Україна-ЄС, в якому візьме участь Президент України Віктор Янукович.

Дата саміту була узгоджена ще в грудні 2012 р. Янукович і Президентом Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Як раніше заявляв Янукович, Україна на саміті 25 лютого забезпечить підписання в угоди про асоціацію з ЄС.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що в рамках саміту Україна-ЄС обговорюватимуться перспективи впровадження з боку ЄС безвізового режиму для громадян України, а народний депутат Петро Порошенко впевнений, що є вірогідність того, що Україна підпише угоду про завершення першого етапу введення безвізового режиму з ЄС.

Кожара також заявив, що на саміті Україна-ЄС буде підписано чотири договори, по одному з яких Україні буде надано кредит у розмірі більше 600 млн євро: "Очікується підписання кредитного договору та меморандуму щодо виділення Україні макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу. І Міністерство фінансів завершує підготовку відповідних документів. Підписання меморандуму про заснування діалогу Україна-ЄС з питань бізнес-клімату ..., а також ... підписання сьомого спільного звіту про виконання меморандуму між Україною та ЄС про взаєморозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі".

Також варто відзначити, що Україна має шанси підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 р. Про це заявив у ході свого візиту до Києва комісар Європейського союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Зазначимо, в ході пленарного засідання Верховної Ради України 22 лютого нардепи проголосували за заяву про євроінтеграційні прагнення України.

Читайте також: Україна на саміті 25 лютого забезпечить підписання в перспективі угоди про асоціацію з ЄС, - Янукович.