ua en ru

У боях під Іловайськом загинули, були поранені та зникли безвісти близько 1 тис. учасників АТО, - ТСК

В результаті бойових дій під Іловайськом загинули, отримали поранення і зникли без вісті близько 1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО).

В результаті бойових дій під Іловайськом загинули, отримали поранення і зникли без вісті близько 1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО). Про це заявив голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Иловайском Андрій Сенченко в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальне число загиблих, поранених, померлих від ран і зниклих без вести, за всіма епізодами Іловайської трагедії, становить близько тисячі осіб", - заявив Сенченко.

За його словами, компетентні органи не дають точних даних про кількість загиблих під Іловайськом українських військовослужбовців.

Зазначимо, згідно з попередніми висновками ТСК, до трагедії під Іловайськом призвели помилкові призначення Гелетея і Муженка.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 р. під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців у так званий котел. У підсумку загинули сотні українських військових. Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.