ua en ru

В Узбекистані проходять президентські вибори

В Узбекистані проходять президентські вибори Президент Узбекистану Іслам Карімов

В Узбекистані у неділю, 29 березня, проходять президентські вибори. Вони стануть п'ятими з часу здобуття республікою незалежності в 1991 р.

Кандидатами на пост глави Узбекистану зареєстровано чотири людини - чинний Президент Іслам Карімов, голова центральної ради Народно-демократичної партії Хатамжон Кетмонов, член парламентської фракції Демократичної партії "Миллий тикланиш" ("Національне відродження") Акмал Саїдов, голова виконкому Соціал-демократичної партії "Адолат" ("Справедливість") Наримон Умаров.

Як повідомляє прес-центр з висвітлення виборів Узбекистану, Центральна виборча комісія (ЦВК) вже визнала вибори в республіці відбулися.

"Станом на 10:00 (8:00 за київським часом) з 20 млн 798 тис. 52 громадян, внесених у списки виборців, вже проголосувало більше 36,55% виборців. Така явка дозволяє визнати вибори такими, що відбулися", - йдеться в повідомленні.

Чинний Президент Узбекистану Іслам Карімов керує країною з червня 1989 р. На останніх президентських виборах 23 грудня 2007 р. за нього віддали голоси понад 13 млн осіб - більше 88% від загального числа виборців, що взяли участь у виборах.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. в Узбекистані проходили вибори в парламент.

За їх результатами до парламенту пройшли Ліберально-демократична партія Узбекистану, Демократична партія "Миллий Тикланиш", Народно-демократична партія Узбекистану, Соціал-демократична партія "Адолат" та Екологічний рух Узбекистану.