ua en ru

УПЦ КП нагородила медаллю Коломойського

УПЦ КП нагородила медаллю Коломойського Ігор Коломойський

В ході мітингу в Дніпропетровську стало відомо про нагородження Ігоря Коломойського медаллю від Української православної церкви київського патріархату. Про це кореспонденту РБК-Україна стало відомо в ході заходу.

Зокрема, представники УПЦ КП від імені предстоятеля патріарха Філарета оголосили про нагородження Ігоря Коломойського медаллю "За жертовність і любов до України".

Також було оголошено, що головного рабина Дніпропетровська і регіону Шмуеля Камінецького на сьогоднішньому заході не буде через шабату.

Далі зі сцени пішли виступи представників різних конфесій. Посил їх виступів був у тому, що Дніпропетровськ та його мешканці стоять на сторожі миру в Україні.

Також перед присутніми на мітингу виступали волонтери, лікарі та представники добровольчих батальйонів "Айдар" і "Кривбас". Один з добровольців заявив, що вони "готові йти з командою Коломойського в бій".

Відзначимо, в даний момент мітинг вже закінчився. За деякими даними, в ньому брали участь близько 2 тис. осіб.

Акція "За єдину Україну" організована командою екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, який пішов у відставку в ніч на 25 березня.