ua en ru

Помер актор Лев Дуров

Помер актор Лев Дуров Фото: Лев Дуров

Останні два тижні свого життя Дуров провів у лікарні

У Москві на 84 році життя після тривалої хвороби помер народний артист СРСР Лев Дуров. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на його дочку Катерину Дурову, за її словами, помер Лев Дуров у лікарні в ніч на 20 серпня.

Як наголошується, за добу до смерті лікарі провели акторові термінову операцію, в ході якої він був введений у стан медикаментозної коми, але врятувати його не вдалося.

Повідомляється, що останні два тижні свого життя Дуров провів у лікарні. Так, 7 серпня він був госпіталізований в несвідомому стані в одну з московських клінік після перенесеного інсульту, через деякий час у нього діагностували пневмонію, після чого його стан погіршився.

Біографія Льва Дурова

Лев Дуров - радянський і російський актор театру і кіно, театральний режисер, педагог, народний артист СРСР.

Лев Дуров народився 23 грудня 1931 р. в Москві. Актор походить із знаменитої династії російських циркових артистів - дресирувальників і клоунів.

У шкільні роки Лев Дуров займався в драматичній студії при Палаці піонерів Бауманского району. Після закінчення середньої школи вступив у Школу-студію МХАТ, закінчивши яку близько 10 років працював у Центральному дитячому театрі Шах-Азізов. Потім Дуров перейшов в Театр ім. Ленінського комсомолу (Ленком), а потім в Театр на Малій Бронній.

Після закінчення Вищих режисерських курсів при ГІТІСі (1978 р) Лев Дуров став режисером-постановником.

У кіно Лев Дуров почав зніматися в 1954 році і зіграв за своє життя більше 200 ролей. Найбільшу популярність йому принесли такі фільми як "Д'Артаньян і три мушкетери", "Озброєний і дуже небезпечний", "Ходіння по муках", "Діаманти для диктатури пролетаріату", "Людина з бульвару Капуцинів", "17 миттєвостей весни".

Його творча діяльність не обмежувалася кіно і театром. Він також працював на радіо, викладав, виступав з творчими вечорами в різних містах Росії, писав книжки.

Помер актор Лев Дуров

Фото: Лев Дуров в ролі Де Тревіля (д'артаньян і три мушкетери)

Помер актор Лев Дуров

Фото: Лев Дуров в ролі трунаря (Людина з бульвару Капуцинів)

Помер актор Лев Дуров

Фото: Лев Дуров в ролі агента Клауса (Сімнадцять миттєвостей весни)

Нагадаємо, 16 червня померла Жанна Фріске.