ua en ru

"Укрзалізниця" знаходиться у незадовільному фінансовому стані, - Бланк

"Укрзалізниця" знаходиться у незадовільному фінансовому стані, - Бланк "Укрзалізниця"

Для покращення фінансового стану "Укрзалізниця" ініціює збільшення тарифів на перевезення та реструктуризацію боргу. Про це під повідомив виконуючий обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У січні місяці, наприклад, я не фінансував жодної іншої витрати "Укрзалізниці" окрім заробітної плати та палива. Це вкрай небезпечна ситуація. Зараз після девальвації знову підійшли до майже такого самого стану фінансування "Укрзалізниці". Ми маємо відповідати на це збільшенням тарифів та реструктуризацією боргу. І над цим, і над цим ми зараз працюємо", - заявив Бланк.

Він нагадав, що "Укрзалізниця" вже ініціювала підвищення тарифів на 25% та певну зміну системи обслуговування і стягнення плати за порожні вагони.
"Зараз іде активна дискусія в тому числі і з залученням Міністерства економіки та ключових гравців ринку ще на сьогоднішній момент, наскільки я розумію, компромісу не досягнуто, але я сподіваюся, що з урахуванням тієї ситуації, яка складається з фінансами "Укрзалізниці", це рішення буде прийняте найближчим часом. По пасажирських поїздах вже анонсоване підвищення тарифу на 21%, але ще воно не відбулося", - сказав в. о. гендиректора.

Також Бланк анонсував подальші скорочення штату "Укрзалізниці".

"Питання скорочення штату "Укрзалізниці" є дійсно болючим... Так, певні скорочення будуть. Сказати, яких обсягів зараз важко. Ні в якому разі це не буде скорочення одномоментне, одночасне, безпідставне. Це питання поступового досягнення необхідних показників ефективності праці. Але уникати розмови про це я не можу", - сказав Бланк.

Нагадаємо, першому замголови ПЗЗ Федорко запропоновано посаду в апараті "Укрзалізниці".