ua en ru

"Укртрансгаз" прогнозує успішне проходження наступного опалювального сезону

"Укртрансгаз" прогнозує успішне проходження наступного опалювального сезону Фото: Укртрансгаз

Зараз на об'єктах газової інфраструктури проводиться плановий ремонт

Наступний опалювальний сезон в Україні пройде успішно і в будинках українців буде тепло. Про це сьогодні під час прес-туру на виробничі об'єкти НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Укртрансгаз" журналістам заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю та пресою ВАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про обсяги закачування блакитного палива в поточному сезоні, вони перевищують 2 мільярди 300 млн кубічних метрів. Тобто був залишок після проходження опалювального сезону, почали сезон закачування, накопичили більше 2 мільярдів 300 млн кубічних метрів газу. Для українців це означає, що опалювальний сезон пройде успішно і в будинках буде тепло... "Укртрансгаз", як і в попередні роки, своєчасно і в повному обсязі забезпечить підготовку газотранспортної інфраструктури по всій території України для успішного проходження опалювального сезону поточного року", - заявив Білявський.

Він також повідомив, що в даний час у рамках підготовки до опалювального сезону на об'єктах газової інфраструктури проводяться планові ремонтні роботи.

"Укртрансгаз" почав підготовку до опалювального сезону. Починаючи з травня, протягом п'яти місяців включно до жовтня будуть проведені відповідні заходи, ремонтні роботи на об'єктах газотранспортної інфраструктури, будуть відремонтовані газорозподільні станції, через які блакитне паливо завдяки роботі регіональних підприємств з газопостачання потрапляє в будинку наших споживачів", - зазначив Білявський.

Нагадаємо, в "Укртрансгазі" поки не прогнозують, скільки газу вдасться закачати до ПСГ до зими.