ua en ru

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" 375 млн гривень за зберігання нафти

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" 375 млн гривень за зберігання нафти Фото: менеджер НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник (Hromadske.TV)

Про це заявив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник у Facebook

ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область) вимагає від державної компанії "Укртранснафта" сплати 374,6 млн грн за зберігання 239 тисяч тонн технологічної нафти за півріччя від квітня 2015 року. Про це сьогодні заявив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник в офіційному Facebook.

"Балансова вартість технологічної нафти в середньому становить 534 гривні/тонна", - зазначив Пасішник.

За його словами, на Кременчуцькому НПЗ штучно утримується 239 тисяч тонн "технічної" нафти балансовою вартістю близько 128 млн гривень.

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" 375 млн гривень за зберігання нафти

Фото: лист нового глави "Укртранснафти" Кременчуцькому НПЗ щодо повернення нафти від 30 листопада 2015 року (Facebook /Andriy.Pasishnik)

"Намагаються заробити на державі чотири балансових вартості технологічної нафти (з урахуванням сплаченої суми за зберігання до квітня), або третину від ринкової вартості", - написав чиновник "Нафтогазу", додавши, зокрема, що, таким чином, група "Приват" "продовжує спроби збагатитися за рахунок держави".

Крім того, зі слів Пасішника, завтра (15 грудня 2015 року) у Господарському суді міста Києва відбудеться чергове засідання за позовом "Укртатнафти" щодо примусової сплати "заборгованості".

Також повідомляється, що "Укртранснафта" листом від 30 листопада звернулася до Кременчуцького НПЗ із проханням повернути технологічну нафту, однак отримала відмову у відповідь.

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" 375 млн гривень за зберігання нафти

Фото: відповідь "Укртатнафти" від 8 грудня

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" 375 млн гривень за зберігання нафти

Приват продовжує намагання збагатитися державним коштом!Новий керівник Укртранснафти звернувся до Укртатнафти (Кременчу...

Опубліковано Андрієм Пасішником 14 грудня 2015 р.

Раніше 26 листопада гендиректором "Укртранснафти" за рішенням загальних зборів акціонерів ПАТ офіційно став екс-акціонер близької до "Укртатнафти" компанії "Вік Ойл" Микола Гавриленко.

Одноосібним акціонером "Укртранснафти" є держава в особі НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, за 9 місяців "Укртатнафта" отримала майже 1,3 млрд гривень прибутку. Раніше компанія розпочала постачати казахську нафту залізницею.