ua en ru

"Укроборонпром" планує оснастити армію новітніми мінометами "Молот"

"Укроборонпром" планує оснастити армію новітніми мінометами "Молот" Фото: міномет "Молот"

"Укропоронпром" буде філософствувати "Молотом"

"Укроборонпром" презентував новітній міномет "Молот", розробкою якого займалися фахівці ПАТ "Завод "Маяк". Новинку вже презентували в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека 2015" 22-25 вересня, повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

"Скорострільність - 12 вистр./хв, дальність ураження ворожих цілей - понад 7 км. Такими є характеристики новітнього міномету "Молот", розробленого фахівцями ПАТ "Завод "Маяк", що входить до складу ДК "Укроборонпром", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "Молот" являє собою гладкоствольну жорстку систему, заряджання якої відбувається з дула. Міномет оснастили сучасним прицілом MUM 706 M та встановили спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного заряджання. Вага в бойовому положенні становить 210 кг.

"Новий міномет зібрав вже багато позитивних відгуків від військових та технічних фахівці, наразі тривають його державні випробування. За їхніми результатами "Молот" має стати на озброєння української армії, а завод "Маяк" готовий виготовити його у необхідній кількісті", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, завод "Маяк" спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки, проведенні та реалізації науково-дослідних і конструкторсько-експериментальних робіт з розробки та впровадження у виробництво нових виробів. Саме тут розробили спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин "Хамві" та "Саксонів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" презентував новий вертоліт ЛЕВ-1.