ua en ru

"Укроборонпром" направив 40 звернень про незаконні постачання військової продукції до Росії

"Укроборонпром" направив 40 звернень про незаконні постачання військової продукції до Росії Фото: Укроборонпром

У дежконцерні розповіли про боротьбу з військовою контрабандою до РФ

Держконцерн "Укроборонпром" направив до правоохоронних органів 40 звернень щодо незаконних поставок української продукції військового призначення до Росії. Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

Як уточнили в дежконцерні, по 20 зверненнях вже розпочато кримінальні провадження.

"Кримінальні угруповання намагаються корупційними методами знайти шляхи поставок до РФ вітчизняної продукції військового призначення, виробленої на підприємствах-учасниках концерну. Тому "Укроборонпром" тісно співпрацює із правоохоронними органами щодо попередження та припинення подібних неправомірних дій, особлива увага приділяється боротьбі з корупцією як першопричиною порушень", - йдеться в повідомленні.

Військово-технічне співробітництво з Росією Україна призупинила із 2014 року, відразу після початку військових дій на сході країни. Нанівець були зведені як обмін технологіями та досвідом, так і виробнича кооперація. Водночас Україна запустила масштабну програму імпортозаміщення російських комплектуючих, в рамках якої, зокрема, освоєно більше 11 тис. виробів (із 30 тис. одиниць запчастин, які раніше імпортувалися з Росії).

Нагадаємо, "Укроборонпром" увійшов до топ-100 оборонних компаній світу.