ua en ru

"Укроборонпром" готовий модернізувати близько 300 танків за стандартами НАТО

"Укроборонпром" готовий модернізувати близько 300 танків Т-72, ​​які зараз знаходяться в армійському резерві, до стандартів НАТО. Про це заявив заступник генерального директора з виробництва ДК "Укроборонпром" Юрій Пащенко під час круглого столу "Проблеми реформування оборонно-промислового комплексу України", повідомили у прес-службі держпідприємства.

Після модернізації модернізована техніка зможе забезпечити частину нагальних проблем української армії.

За словами Пащенка, сьогодні, коли українські військові вимагають швидкого і якісного переозброєння, модернізована за міжнародними стандартами техніка допоможе додатково підсилити українську армію.

"Танк Т-72 не перебуває на озброєнні української армії. В Україні майже 300 цих танків. Ми запропонували Міністерству оборони модернізувати їх до стану танків PT-91, що перебувають на озброєнні в Польщі, фактично до стандартів НАТО", - підкреслив Пащенко.

Він також зазначив, що польська сторона вже надала українським військовим можливість протестувати на своїх полігонах зразки такої техніки. Зокрема, ці машини демонструють високі показники стрільби в нічний час.

Нагадаємо, що підприємства "Укроборонпрому" здійснюють активну військову співпрацю з країнами-членами НАТО. Передові підприємства концерну отримали доступ до головного каталогу НАТО логістики та здійснюють його дослідну експлуатацію з пошуку продукції та її постачальників. Крім того, наприкінці березня ДК візьме участь у спільному з представниками країн-членів НАТО семінарі з стандартизації.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав прискорити процес придбання військової техніки для антитерористичної операції.

Як заявляли в "Укроборонпромі", із 30 тис. одиниць запасних частин, які раніше імпортувалися з Росії, 11 тис. вже виробляються в Україні.