ua en ru

"Укрнафта" веде переговори з ГФС з реструктуризації свого боргу

"Укрнафта" веде переговори з ГФС з реструктуризації свого боргу Фото: глава ДФС Роман Насиров

Мова йде про розстрочення більше 6 млрд грн

З кінця червня 2015 р. Державна фіскальна служби України (ГФС) і ВАТ "Укрнафта" намагаються домовитися про реструктуризацію заборгованості компанії перед бюджетом. Про це йдеться в статті "Розстрочка для "Укрнафти" ціною 1 млрд грн у місяць" на сайті РБК-Україна.

Як уточнили джерела РБК-Україна в ГФС, мова йде про розстрочення більше 6 млрд грн, зокрема, податку на прибуток, ПДВ і ренти. "Укрнафта" пропонує реструктуризувати борги до кінця року. У ГФС готові до реструктуризації на кілька місяців. Домовленості можуть бути досягнуті протягом декількох тижнів, уточнив високопоставлений співрозмовник РБК-Україна в ГФС.

В "Укрнафті" також побічно підтвердили факт переговорів, але подробиць не розголошують. "Як домовимося, тоді і розповімо", - сказав виконавчий директор компанії Володимир Пустоваров.

Якщо сторони погодяться з умовами реструктуризації, "Укрнафті" доведеться щомісяця погашати понад 1 млрд грн боргу.

За даними ГФС, на 1 січня платникам була розстрочена сплата боргу в обсязі 79,9 млн грн. На 1 липня ця сума склала 365,7 млн грн.

Як повідомляв раніше голова правління ПАТ "Укрнафта" Пітер Ванхеке, борг ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом становить 3,7 млрд грн.