ua en ru

"Укрнафта" відмовляється виплачувати заборговані дивіденди до держбюджету

"Укрнафта" відмовляється виплачувати заборговані дивіденди до держбюджету Фото: міноритарний акціонер "Укрнафти" Ігор Коломойський

Виконавчий директор "Нафтогазу" оприлюднив документи про відмову "Укрнафти" платити дивіденди

"Укрнафта" відмовляється виплачувати заборговані дивіденди до державного бюджету. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник.

"Приватівський менеджмент "Укрнафти" категорично відмовляється виплачувати заборговані дивіденди до державного бюджету. А саме під ці кошти в державному бюджеті заплановані соціальні виплати", - заявив представник "Нафтогазу".

Він розмістив на своїй сторінці в Facebook відгук "Укрнафти" на позовну заяву НАК "Нафтогаз України".

Як відзначається в документах, "Укрнафта" отримала від "Нафтогазу" позовну заяву з вимогою перерахувати дивіденди, нараховані на належні акції компанії в статутному фонді відповідача за 2011-2013 роках, у сумі 1 млрд 780 млн грн у держбюджет.

"Відповідач не згоден з пред'явленим Компанією позовом, вважає, що права позивача їм не порушувалися, а тому існують достатні підстави для відмови у задоволенні позову", - йдеться в документі.

В "Укрнафті" пояснили небажання сплачує дивіденди тим, що НАК "Нафтогаз" заподіяв шкоду "Укрнафті" на суму 2 млрд 666,971 млн грн.

Приватівський менеджмент Укрнафти категорично відмовляється сплачувати заборговані дивіденди до державного бюджету. А саме під ці кошти в держбюджеті заплановані соціальні виплати. "Патріотизм" швидко зник...

Posted by Андрей Пасишник on 8 Июнь 2015 г.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що хоче провести індексацію доходів населення за рахунок "Укрнафти".