ua en ru

В "Укренерго" заявляють про можливість знеструмлення 50% Херсонської області

В "Укренерго" заявляють про можливість знеструмлення 50% Херсонської області Фото: Юрій Касич

Два райони Херсонської області на даний момент отримують електрику по резервній системі

У Херсонській області може бути знеструмлено 50% споживачів. Про це сьогодні, 22 листопада, під час брифінгу повідомив перший заступник генерального директора НЕК "Укренерго" Юрій Касич, передає кореспондент РБК-Україна.

"При ліквідації короткого замикання на лінії 330 кВ "Каховська-Джанкой" був пошкоджений повітряний вимикач цієї лінії на підстанції "Каховська". Схема електричних сполук підстанції "Каховська" внаслідок відключення однієї ПЕО 220 кВ і двох ПЕО 330 кВ і пошкодження вимикача на даний момент є дуже ненадійною. Як наслідок, у результаті дуже знизилась надійність споживання електроенергії в Херсонській і Миколаївській областях. При відключенні ще одного елемента підстанції "Каховська" можливий, підкреслюю, можливий каскадний розвиток аварії, при якому будуть великі неприємності для Херсонської області. Близько 50% може бути знеструмлено", - повідомив Касич.

При цьому він також зазначив, що два райони Херсонської області, які отримують електропостачання від станції "Титан" на даний момент харчуються за резервною системою.

"На даний момент ці райони (два райони Херсонської області, які отримують електроживлення від станції "Титан") харчуються за резервною схемою, яка була реалізована "Херсонобленерго" ще в п'ятницю. Будь-яка резервна схема живлення - це ненадійна схема, це ненормальна схема живлення споживачів. Будь черговий форс-мажор може призвести до відключення споживачів", - сказав Касич.

Нагадаємо, раніше в Міненерго повідомили, що під загрозою електропостачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей.