ua en ru

В "Укренерго" повідомляють, що ремонтні бригади поки не допускають до пошкоджених ЛЕП

В "Укренерго" повідомляють, що ремонтні бригади поки не допускають до пошкоджених ЛЕП Фото: Юрій Касіч

Одну лінію можна відновити протягом доби, а ремонт решти ЛЕП може зайняти від 2 до 4 діб

Ремонтні бригади поки не допускають до пошкоджених лініях електропередач (ЛЕП). Про це сьогодні в ході прес-брифінгу повідомив перший заступник генерального директора НЕК "Укренерго" Юрій Касіч, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поняття допуску може бути різним: у енергетиків - це одне, в інших - інше. На даний момент робочі місця повністю підготовлені, навіть встановлені заземлення на місцях проведення робіт, бригади готові до проведення робіт, але ті особи, які там є, невизначені, я їх так назву, тому що їх паспортів я не бачив, вони на даний момент не допускають до проведення робіт", - повідомив він.

Касич зазначив, що станом на сьогоднішній ранок, ремонтні бригади НЕК "Укренерго" забезпечені усіма необхідними матеріалами.

Перший заступник також додав, що одну лінію можна відновити протягом доби, а ремонт решти ЛЕП може затягнутися від 2 до 4 діб.

У той же час Касич повідомив, що вже почалися роботи з відновлення повітряного перемикача на Каховській підстанції.

"Там роботи почалися, але поки ще не можемо сказати скільки часу це займе, бо пошкодження вимикача складніша операція", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через підрив електроопор в Херсонській області в Криму ввели графіки аварійних відключень електропостачання.