ua en ru

Українці пропонують Яценюку альтернативну роботу

Українці пропонують Яценюку альтернативну роботу Фото: Арсеній Яценюк

Порошенку пропонують призначити Яценюка послом в Гваделупу чи Росію, консулом в Чеченську республіку, або звільнити та відправити рядовим на фронт

На сайті Президента України Петра Порошенка зареєстровано низку петицій, з альтернативними пропозиціями посади для чинного прем'єр міністра України Арсенія Яценюка. Відповідні петиції розміщено на сайті глави держави.

Так, петиція №22/008633-еп., що подана 21 вересня, пропонує призначити Яценюка послом в Гваделупу.

"Після проведення дуже успішних реформ в Україні його досвід буде вкрай важливим задля прориву в економічних відносинах між нашими країнами", - йдеться у тексті петиції.

Разом з тим, автори петиції №22/008412-еп., що також подана 21 вересня, пропонують призначити Яценюка послом в Росію.

"У зв'язку з великим управлінським досвідом і необхідними знаннями у Яценюка Арсенія Петровича просимо вас призначити його послом в Росію", - йдеться у тексті даної петиції.

В свою чергу, автори петиції №22/012134-еп., що подана 2 жовтня, пропонують призначити Яценюка консулом в Чеченську республіку.

"В зв`язку з великим управлінським досвідом та досягненнями в реформуванні митниці, податкової, банківської системи та інших галузей економіки країни, які належно оцінив МВФ, просимо призначити Яценюка Арсенія Петровича консулом до Чеченської республіки", - пояснюють свою пропозицію автори петиції.

Автори петиції №22/011325-еп., поданої 8 жовтня, пропонують більш радикальні зміни у кар'єрі Яценюка. На їхню думку, Яценюка необхідно звільнити з посади прем'єр-міністра та відправити негайно рядовим на фронт.

"Яценюк довів, що він не ефективний менеджер, довів країну до зубожіння. Він зрадив ідеали майдану, завдяки йому війна на сході країни та відбулася анексія Криму. Яценюк й надалі закликає за продовження війни. Тому пропозиція в наступному: Яценюка відсторонити з посади прем'єра та відправити його солдатом на фронт", - йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, українці пропонують Порошенко відправити Юлію Тимошенко послом в Гондурас, відповідна петиція набрала 25 тис. підписів, необхідних для розгляду.