ua en ru

На українсько-угорському кордоні виникли черги з-за боротьби з контрабандою, - Москаль

На українсько-угорському кордоні виникли черги з-за боротьби з контрабандою, - Москаль Фото: КПП на українсько-угорському кордоні

Черги не пов'язані з діями української сторони і є тимчасовими

Через слідчо-оперативних дій угорських силовиків на українсько-угорському кордоні виникли великі черги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"У сусідній Угорщині тривають слідчо-оперативні заходи по боротьбі з контрабандою. На сьогодні число затриманих митників збільшилася до 23. В Загоні і Ньіредьхаза (угорські населені пункти біля кордону з Україною) виявлені дві нелегальні склади з контрабандними сигаретами. На території Австрії затримано чотири фури з цигарками, які під оперативним супроводженням силовиків рухалися від Загоні в бік Італії", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з перевірками угорських силовиків тривалість перетину українсько-угорського кордону різко збільшилася, що призвело до утворення великих черг.

"Черги не пов'язані з діями української сторони і є тимчасовими, однак, Закарпатська облдержадміністрація просить туристів, які їдуть на автотранспорті відпочити в країни ЄС через українсько-угорський кордон, прийняти цей факт до уваги", - підкреслили в прес-службі Москаля.

Нагадаємо, в Угорщині за сприяння контрабанді із Закарпаття напередодні були заарештовані 18 митників.