ua en ru

Українська сторона виконує всі умови транзиту російського газу в ЄС, - "Укртрансгаз"

Українська сторона виконує всі умови транзиту російського газу в ЄС, - "Укртрансгаз"

Станом на 30 червня на 30 червня через територію України для європейських споживачів було передано 206,2 млн куб. м газу

За словами керівника відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максима Білявського, на 30 червня через територію України для європейських споживачів було передано 206,2 млн куб. м газу. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Нафтогаз" проти "Газпрому": життя без російського газу може стати реальністю.

"На сьогодні також надійшла заявка на передачу 224-225 млн куб. м", - зазначив він.

За даними компанії "Укртрансгаз", в 2014 р. по території України в країни ЄС було передано 59,4 млрд куб. м російського газу. Це на 29,1% менше обсягу поставок роком раніше.

У статті наголошується, що газовий конфлікт з РФ змусив Україну істотно диверсифікувати постачання газу, що призвело до значного скорочення імпорту російського палива.

"У 2014 р. Україна продемонструвала рекордно низький показник закупівлі імпортного газу - 19,9 млрд куб. м. З них близько 14,5 млрд куб. м довелося на російське паливо, решта - на постачання з ЄС", - пише автор статті.