ua en ru

Українська розвідка повідомляє про гибель 14 російських військових на Донбасі

Українська розвідка повідомляє про гибель 14 російських військових на Донбасі Фото: глава Міноборони Степан Полторак

Російське командування проводить розслідування гибелі військових

Українська розвідка повідомляє про встановлення фактів гибелі 14 російських військових на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема повідомляється про загибель кадрових офіцерів Російської армії у Новоазовському районі Донецької області, а також у районі Горлівки.

"У Безіменному (Новоазовський район) у результаті вибуху загинули два кадрові російські офіцери, які виконували обов'язки на посадах військових радників у 9 окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ) 1 АК", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з метою проведення розслідування обставин інциденту, до розташування полку прибула комісія на чолі з командувачем 1 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

"Особовому складу обмежено вихід за межі військової частини", - відзначають у прес-службі.

Окрім цього, повідомляється, що під час виконання диверсійно-розвідувальних завдань загинуло вісім військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК.

"У зв'язку із зростанням кількості втрат серед особового складу у бригаді відмічаються чисельні випадки непокори командуванню. Зокрема, розвідувальні підрозділи з'єднання відмовляються вести диверсійно-розвідувальну діяльність в тилу сил АТО. Зважаючи на це, до Горлівки прибула комісія 1 АК з метою перевірки стану справ у бригаді та проведення заходів "виховного впливу", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що внаслідок "дружнього" обстрілу одного з підрозділів 1 АК було поранено шестеро та загинуло четверо військовослужбовців (у т.ч. одного кадрового військовослужбовця ЗС РФ у званні "майор").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики за ніч здійснили понад 35 обстрілів сил АТО.