ua en ru

Українська армія виконала всі свої зобов'язання мінськими угодами, - Полторак

Українська армія виконала всі свої зобов'язання мінськими угодами, - Полторак Міністр оборони України Степан Полторак

Збройні сили України виконали всі свої зобов'язання мінськими угодами щодо відведення важкого озброєння в Донецькій та Луганській областях. Про це на зустрічі з делегацією підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європейського парламенту заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає його прес-служба.

"Збройні сили України виконали всі зобов'язання з мінськими угодами щодо відведення важкого озброєння на Донбасі. Цей процес відбувався прозоро, під контролем ОБСЄ", - зазначив Полторак.

Для підтвердження серйозності наших намірів ми запропонували представникам ОБСЄ здійснювати раптові перевірки місць дислокації відведеної техніки. На жаль, поки що ми не бачимо адекватних зустрічних кроків з боку Росії та її поплічників", - додав міністр.

При цьому Полторак зазначив, що в зоні АТО збільшується кількість збройних провокацій проти українських військових і цивільного населення.

"Маємо ситуацію, коли вдень бойовики озброєння і техніку відводять, а вночі повертають на колишні позиції", - підкреслив він.

За словами міністра, триває перегрупування бойовиків на окупованих територіях, їх доукомплектування, накопичення боєприпасів та іншого військового майна.

"Ніякого внутрішнього конфлікту або громадянської війни, про які стверджує кремлівська пропаганда, в Україні немає - є відверта агресія з боку Російської Федерації. Про це свідчить велика кількість перекинутого на окуповану територію озброєння і військової техніки. Зараз його там більше, ніж в арміях деяких європейських країн. При цьому 80% з тих, хто воює на боці російсько-терористичних військ, - це російські найманці та військовослужбовці регулярної російської армії, - зазначив Полторак.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, з початку перемир'я бойовики 302 рази обстріляли позиції українських військових.