ua en ru

На україно-білоруському кордоні залишаються кілька сотень хасидів

На україно-білоруському кордоні залишаються кілька сотень хасидів Фото: ситуація на кордоні з Білоруссю (mvs.gov.ua)

Кілька сотень хасидів залишаються на україно-білоруському кордоні. Вони намагаються потрапити в Україну, незважаючи на заборону пропуску з боку українських прикордонників.

Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

Рух транспорту і громадян через пункт пропуску "Нові Яриловичі" залишається обмеженим.

"Станом на ранок на кордоні з Білоруссю скупчилося кілька сотень іноземних громадян. Вони не залишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз'яснення і чітко усвідомлюючи про обмеження в'їзду іноземців, введені з метою недопущення поширення на території України коронавірусної інфекції", - повідомили прикордонники.

Зараз до охорони правопорядку на кордоні з Білоруссю залучені резерви ДПСУ, а також підрозділи Національної поліції, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

#ДПСУ: Станом на ранок між на кордоні з Білоруссю скупчилося кілька сотень іноземних громадян. Вони не полишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз'яснення та чітко усвідомлюючи про обмеження в'їзду іноземців, що введені з метою недопущення поширення територією України коронавірусної інфекції. Крім того, рух транспортних засобів та громадян через пункт пропуску «Нові Яриловичі» залишається обмеженим. У даний час на кордоні з Республікою Білорусь знаходяться необхідні резерви ДПСУ. Крім того, чітко організована взаємодія з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України, які також направили до кордону групи правоохоронців, а також Державної служби з надзвичайних ситуацій. Державна прикордонна служба України

Опубліковано МВС України Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Нагадаємо, 14 вересня на кордоні з Білоруссю зібралися близько 1,5 тисячі хасидів. Вони намагалися потрапити на територію України для святкування Рош ха-Шана.

Для врегулювання ситуації на кордон вирушив глава ДПСУ Сергій Дейнеко. Він пригрозив порушникам відповідальністю.