ua en ru

В Україні завтра звільняється від податку прибуток ЧАЕС

В Україні завтра звільняється від податку прибуток ЧАЕС Фото: спорудження конфайнменту над Чорнобильською АЕС

Закон про звільнення від оподаткування Чорнобильської АЕС сьогодні опублікований в газеті "Голос України"

В Україні завтра, 28 травня 2015 р., набуває чинності закон № 364-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС". Відповідний документ сьогодні офіційно опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Документом усуваються прогалини в податковому законодавстві щодо особливостей реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській атомній електростанції.

Закон звільнив від оподаткування прибуток ДСП ЧАЕС і прибутку підприємств, отриманого за рахунок міжнародної технічної допомоги або за рахунок коштів, які передбачаються в державному бюджеті як внесок України до Чорнобильського фонду "Укриття".

"Звільняється від оподаткування прибуток підприємств, отриманий за рахунок міжнародної технічної допомоги або за рахунок коштів, які передбачаються в державному бюджеті як внесок України до Чорнобильського фонду "Укриття" для реалізації міжнародної програми - Плану здійснення заходів на об'єкті "Укриття" відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, для подальшої експлуатації, підготовки до зняття і зняття енергоблоків Чорнобильської АЕС з експлуатації, перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему та забезпечення соціального захисту персоналу Чорнобильської АЕС", - йдеться в законі.

Також Податковий кодекс доповнюється положеннями щодо відсутності необхідності реєстрації нерезидентів - виконавців проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС у податковому органі. Мова йде про нерезидентів, які діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття" в Україні та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між ЄБРР як Розпорядником коштів, наданих згідно з Грантом з Рахунку ядерної безпеки, урядом України і Чорнобильською АЕС.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 23 квітня 2015 р. За відповідний законопроект № 2168 проголосували 226 нардеп із 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 25 травня.