ua en ru

В Україні за тероризм заарештовані четверо росіян, - СБУ

В Україні за тероризм заарештовані четверо росіян, - СБУ Фото: Маркіян Лубківський

Громадяни РФ заарештовано на 2 місяці

В Україні за сприяння терористичній діяльності бойовиків на Донбасі заарештовано 4 громадянина Російської Федерації. Про це у Facebook повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Маркіян Лубківський.

"Українські суди обрали запобіжний захід для чотирьох громадян Російської Федерації, які підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 ч. 1 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації), у вигляді утримання під вартою протягом наступних двох місяців", - повідомив Лубківський.

За його словами, двоє із заарештованих підозрюються у вербуванні громадян України у підрозділи ДНР, а також збирали інформацію про дислокації військової техніки в Донецькій і Запорізькій обл. та передавали її бойовикам.

"У другому випадку мова йде про затриманих 23 квітня українськими військовослужбовцями двох громадян РФ у складі знешкодженої диверсійно-розвідувальної групи (шестеро затриманих, один знищений). Група чинила збройний опір, у її членів вилучено велику кількість зброї", - повідомив Лубківський.

Шановні друзі,Повідомляю вам про те, що українські суди обрали міру запобіжного заходу для чотирьох громадян Російсько...

Posted by Markian Lubkivskyi on 5 Май 2015 г.

Нагадаємо, СБУ запобігла теракт у Харкові на 1 травня.