ua en ru

В Україні створять базу легальної зовнішньої реклами, - законопроект

В Україні з'явиться електронно-інформаційна база легальної зовнішньої реклами. Про це йдеться в законопроекті №2702 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у сфері зовнішньої реклами" (автори Олександр Опанасенко, Леонід Ємець, Олена Матузко та Віталій Сташук).

Дозвільні органи будуть вносити до бази інформацію при подачі заявок на установку рекламних конструкцій, виданих та анульованих дозволів.

Законопроект вже розглянув парламентський комітет зі свободи слова і рекомендував депутатам підтримати його в першому читанні.

Законодавці прогнозують, що імплементація документа дозволить швидко демонтувати з вулиць 15-17% незаконно виготовлених бордів.

Також законопроект передбачає обов'язкові громадські слухання для виділення місць під рекламні конструкції. До другого читання документ заплановані зміни, які дозволять будь-якій бачити повну інформацію по тому чи іншому борду.

"Кожна людина зможе зайти в Інтернет і легко отримати інформацію - що за цією адресою встановлена така конструкція. Немає - це означає, що вона незаконна", - заявив один з розробників законопроекту Леонід Ємець.