ua en ru

В Україні з сьогоднішнього дня водії повинні їздити за містом з увімкненими фарами

В Україні з сьогоднішнього дня водії повинні їздити за містом з увімкненими фарами Фото: водії зобов'язані включати фари за містом

За ігнорування вимоги передбачений штраф

На заміських дорогах з сьогоднішнього дня, 1 жовтня, транспортні засоби повинні рухатися з включеним світлом фар у денний час доби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Департаменту ДАІ МВС України.

"З 1 жовтня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з включеним світлом фар у денний час доби", - йдеться в повідомленні.

Основна мета цієї вимоги - зменшення ризику виникнення ДТП на позаміських дорогах.

Зазначається, що ця вимога є обов'язковою для виконання, тому за його ігнорування, відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за "Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів" передбачений штраф.

#patrolpoliceua #новаполіція #поліція

Posted by Патрульна поліція України on 30 сентября 2015 г.

Зазначимо, дана норма в Україні діє з 1 жовтня по 1 травня. В цей період у зв'язку із скороченням світлового дня і погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху