ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День Хрещення Русі

В Україні сьогодні відзначають День Хрещення Русі Фото: пам'ятник князю Володимиру в Києві

У Києві сьогодні відбудеться Хресний хід

В Україні сьогодні, 28 липня, відзначають День Хрещення Київської Русі-України. Ця дата відзначається щорічно 28 липня в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Як державне свято цей день був встановлений в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з указом Президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року №668/2008 "Про День хрещення Київської Русі-України".

Таке рішення прийнято "враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства".

Саме Хрещення Русі вважається процесом прийняття і поширення християнства в Русі, ключовою подією якого є масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем. В результаті цього християнство стало провідною релігією на Русі.

В честь свята сьогодні в Києві відбудеться Хресний хід. У зв'язку з цим з 12:00 до 13:30 буде призупинено рух усіх видів транспорту на маршруті: вул. Тараса Шевченка - вулиця Володимирська - вул. Трьохсвятительська - Володимирська гірка.

Президент України Петро Порошенко візьме участь у заходах, присвячених Дню Хрещення Русі та 1000-річчя з дня упокоєння князя Володимира Великого. Зокрема, Порошенко відвідає молебень у Володимирському соборі

Вчора, 27 липня, на честь 1000-річчя подання князя Володимира в Києві проходив Хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.