ua en ru

В Україні опублікований закон про право релігійних установ створювати навчальні заклади

В Україні опублікований закон про право релігійних установ створювати навчальні заклади Фото: релігійні організації можуть бути засновниками навчальних закладів

Цей закон вводиться в дію через місяць

В Україні сьогодні, 3 липня 2015 р., офіційно опублікований закон №498-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів". Документ опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після опублікування та вводиться в дію через місяць з дня вступу в дію.

Відповідно до цього закону, релігійні організації, які зареєстровані у встановленому законодавством порядку, можуть бути засновниками (власниками) вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Зміни також стосуються і позашкільних навчальних закладів, в яких допускається діяльність релігійних організацій за умови, що вони є засновниками такого дошкільного навчального закладу.

Цей закон забезпечує конституційне право віруючих батьків або осіб, які їх замінюють, на виховання дітей відповідно до своїх власних релігійних переконань.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за відповідний закон 2 червня. За відповідне рішення проголосували 237 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 2 липня 2015 р.