ua en ru

В Україні до кінця року введуть службу військового духовенства, - Міноборони

В Україні до кінця року введуть службу військового духовенства, - Міноборони Фото: Петро Мехед

У Міноборони розповіли, коли введуть службу військового духовенства

В Україні до кінця року планують ввести службу військового духовенства. Про це на брифінгу заявив заступник Міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впровадження служби військового духовенства у військах прогнозується до кінця року", - повідомив він.

Зазначимо, військовим священиками (капеланами) можуть бути особи, запропоновані релігійними організаціями, що входять до складу Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони. Після відбору вони призначаються на посади працівників Збройних Сил України для задоволення релігійних потреб особового складу. Військові священики-капелани будуть належати до духовного персоналу ЗСУ і користуватися усіма правами, що випливають із їх статусу. Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права вони не можуть застосовувати зброю.

Нагадаємо, священики не підпадають під мобілізацію в Україні. "Мобілізації не підлягають студенти денної форми навчання та священики",- зазначив перший заступник Глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук.

Разом з тим, за його словами, багато представників різних конфесій відзначають, що вони готові бути капеланами у військових формуваннях, які знаходяться в зоні АТО.