ua en ru

В Україні буде змішана система штрафів для водіїв, - МВС

В Україні буде змішана система штрафів для водіїв, - МВС Ека Згуладзе

В Україні буде введена змішана система покарань для водіїв за порушення на дорогах. Про це в ході виїзного засідання Кабінету міністрів України заявила заступник глави Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Ека Згуладзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо гібридний підхід: система балів і штрафів. Нам треба облаштувати наші міста і дорогого відеоспостереженням і радарами. Для того, щоб це було комфортно для людей, і був перехідний період. Ми пропонуємо всім спочатку нарахувати 150 балів. Якщо відбувається порушення, то поступово втрачаються бали. Якщо зникають бали - починаються штрафи. При несплаті штрафу протягом 30 днів накладається пеня в розмірі штрафу. При несплаті штрафу та пені справа передається виконавчій службі", - сказала Згуладзе.

Згуладзе зазначила, що будуть штрафувати не водія, а власника автомобіля.
Вона також додала, що можна буде оскаржити штраф протягом 10 днів та оскарження зупиняє строк оплати. Кожному порушнику будуть показувати відео з його порушенням.

Крім того, за словами Згуладзе, буде скасовано мінімальний і максимальний штраф. "Це ризик корупції, штраф буде тільки один", - сказала Згуладзе.

Нагадаємо, начальник ДАІ України Анатолій Сіренко звільнений.