ua en ru

В Україні до квітня 2016 р. буде створено резерв з 100 префектів, - Зубко

В Україні до квітня 2016 р. буде створено резерв з 100 префектів, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Законопроект про префектах зараз проходить стадію обговорення

До 1 квітня 2016 р. в Україні повинен бути створений кадровий резерв з 100 префектів. Про це в ході засідання Цільової команди реформ з питань децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики в середу, 26 серпня, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас до 1 квітня 2016 року вже має бути створений кадровий резерв з 100 префектів, які будуть відібрані, які повинні бути обізнані не тільки про можливості управління галузями в місцевому самоврядуванні, а ще й дуже великої політичної практики - як працювати в місцевому самоврядуванні, в органах державної влади для того, щоб побудувати цю координацію", - сказав Зубко.

За його словами, префекти-спостерігачі будуть працювати згідно законопроекту про префектах, який зараз проходить стадію обговорення.

Як повідомляв раніше Президент України Петро Порошенко, у префектів буде менше повноважень, ніж у голів обласних державних адміністрацій.