ua en ru

Україна вводить біометричний контроль для іноземців, що перетинають кордон, - Порошенко

Україна вводить біометричний контроль для іноземців, що перетинають кордон, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко проводить засідання Ради національної безпеки і оборони

Україна вводить біометричний контроль для всіх іноземців, які перетинають державний кордон. Про це на засіданні Ради національної безпеки і оборони України заявив президент Петро Порошенко, передає його прес-служба.

"Йдеться про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон. Ми повинні зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом ", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що проекти відповідних документів вже готові, а МВС і Державна прикордонна служба на засіданні РНБО нададуть інформацію з цього питання. Він також звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти виконання рішення під особистий контроль, щоб на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО сьогодні не розглядатиме законопроект про реінтеграцію Донбасу.