ua en ru

Україна і Світовий банк розроблять стратегію співробітництва до 2020 року

Україна і Світовий банк розроблять стратегію співробітництва до 2020 року Фото: Геннадій Зубко

Глава Мінрегіону та директор Світового банку в Україні обговорили це питання

Світовий банк пропонує Україні розробити стратегію співпраці на 2016-2020 роки. Про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко з Директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном, передає прес-служба міністерства.

Чімяо Фан повідомив, що Світовий банк розпочинає підготовку Стратегії співпраці з Україною на найближчі п'ять років.

"Стратегія буде ґрунтуватися на системної діагностики ситуації в Україні, яка в майбутньому допоможе виявити потенційні напрямки для надання допомоги банком", - розповів він.

Зубко зазначив, що регіональний розвиток-це ключовий пріоритет у розробці стратегії співпраці Світового банку з Україною, який охоплює інвестиції в головний напрямок енергоефективні заходи, системи життєзабезпечення, місцеві дороги та інфраструктуру.

Віце-прем'єр-міністр України офіційно передав директору Світового банку заключний звіт за результатами впровадження проекту "Розвиток міської інфраструктури" (140 млн доларів).

Геннадій Зубко та Чімяо Фан також обговорили стан виконання спільних проектів "Другий проект розвитку міської інфраструктури" та "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".

Зокрема, в рамках проекту Мінрегіону "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" у 8 містах Вінниця, Дніпропетровськ, Кам'янець-Подільський, Миколаїв, Херсон, Харків, Тернопіль, Чернігів - буде проведено технічне переоснащення газових котелень та центральних теплових пунктів.

Нагадаємо, Світовий банк схвалив виділення 560 млн доларів на ремонт доріг в Україні.