ua en ru

Україна увійшла до двадцятки найбільш небезпечних для бізнесу країн

Україна увійшла до двадцятки найбільш небезпечних для бізнесу країн Фото: українському бізнесу заважає організована злочинність

Український бізнес зазнає збитків через організовану злочинність та загрози тероризму

Україна увійшла до двадцятки країн світу, в яких організована злочинність заважає розвитку бізнесу. Про це повідомляється в "Звіті про глобальну конкурентоспроможність 2016-2017", опублікованому Світовим економічним форумом.

В рейтингу впливу організованої злочинності на розвиток бізнесу Україна посіла 123 місце із 138 можливих.

Таким чином, міжнародні дослідники прийшли до висновку, що в Україні продовжує утримуватися на високому рівні рекет.

Дані рейтингу свідчать про те, що від організованої злочинності переважно страждає бізнес африканських країнах. Так, відразу після України йде Бурунді (124 місце), після нього Кенія (125 місце) та Ємен (126 місце). На останньому 138-му місці опинився Сальвадор.

В той же час найбільш безпечні умови для ведення бізнесу в Фінляндії, Норвегії, Омані, Арабських Еміратах та Ісландії. Ця п'ятірка країн-лідерів, у яких організована злочинність знаходиться на низькому рівні.

Крім цього, зазначається, що український бізнес зазнає збитків через загрозу тероризму. В рейтингу країн з найбільшою терористичною загрозою Україна посіла 128 місце із 138 можливих.

Найнижчий рівень загрози тероризму в Лесото, Уругваї, Фінляндії, Ісландії та Зімбабве.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна опустилася на 85 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності.