ua en ru

Україна під час проведення "ЄвроБаскет-2015" витратить менше бюджетних коштів, ніж під час Євро-2012, - Лубківський

Україна під час проведення "ЄвроБаскет-2015" витратить менше бюджетних коштів, ніж під час Євро-2012. Про це сьогодні на прес-конференції заявив директор турніру "ЄвроБаскет-2015" Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими підрахунками, держава Україна не понесе такий важкий тягар фінансової відповідальності під час "ЄвроБаскет-2015", як вона понесла під час підготовки до Євро-2012", - зазначив Лубківський.

За його словами, у великій мірі в Україні вже є готова інфраструктура.

"Держава, яка готується до такої події чи іншої, зрозуміло, вона вкладає кошти або в реконструкцію доріг, терміналів, будівництво аеропортів. Аеропорти у нас сьогодні в більшості своїй побудовані в тих містах, які приймали Євро-2012. Очевидно, що, відповідно, реконструкції або перебудови чи зведення нових об'єктів потребуватимуть два аеропорти у Дніпропетровську і Одесі", - додав Лубківський.

Крім того, потрібно буде побудувати тренувальні бази для команд, які приїдуть брати участь у заході, принаймні, по одній базі у кожному з шести приймаючих міст. Будівництвом арен для проведення матчів займатимуться інвестори.

Читайте також: Організатори "ЄвроБаскет-2015" сподіваються, що закон про проведення турніру буде прийнятий найближчим часом