ua en ru

Україна і Туркменістан створять торгові будинки

Україна і Туркменістан створять торгові будинки Фото: Геннадій Зубко

Мета - розвиток торговельних відносин між країнами у сфері малого та середнього бізнесу

В Україні та Туркменістані можуть з'явитися торгові будинки, що сприяють розвитку торговельних відносин між двома країнами, особливо у сфері малого та середнього бізнесу. Такі домовленості були досягнуті під час засідання спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва, повідомили у прес-службі віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

За підсумками 4-го засідання спільної міжурядової комісії її співголови Геннадій Зубко та заступник голови Кабінету міністрів Туркменістану Баймірат Ходжамухаммедов підписали відповідний протокол.

Згідно з протоколом, одним з найважливіших пріоритетів українського-туркменських економічних відносин є співпраця в нафтогазовій, хімічній і енергетичній галузях.

У протоколі вказується, що "між концернами нафтогазового комплексу Туркменістану та компаніями України здійснюється активна співпраця із закупівлі трубної продукції, нафтогазового обладнання, а також з проектування та будівництва нафтогазових об'єктів".

У ході візиту також відбулася зустріч віце-прем'єра Зубка з Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова. На зустрічі обговорювалися питання міждержавного співробітництва, а також можливості нарощування взаємодії у торговельно-економічній, паливно-енергетичній та гуманітарній сферах.

Нагадаємо, раніше під час візиту до Білорусі Зубко заявив, що Мінськ може фінансово підтримати українських виробників сільгосптехніки.