ua en ru

Україна стала лідером серед країн "Східного партнерства" щодо експорту в ЄС

Україна стала лідером серед країн "Східного партнерства" щодо експорту в ЄС Фото: Україна стала лідером серед країн "Східного партнерства" щодо експорту в ЄС

42% усього імпорту ЄС з країн "Східного партнерства" припадало на Україну

Україна стала лідером серед країн "Східного партнерства" щодо експорту в ЄС. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні, спираючись на дані Євростату.

Зазначається, що 42% (або 13,8 млрд. євро) усього імпорту ЄС з країн "Східного партнерства" припадало на Україну. У 2004 р. ця цифра була на рівні 8,5 млрд. євро.

У такий спосіб за останні десять років було зафіксовано позитивний баланс ЄС у торгівлі з Україною, який у 2014 році склав +3,4 млрд. євро.

Імпортував Євросоюз з України сировинно-аграрних матеріалів на загальну суму у майже 6,8 млрд. євро: їжі і напоїв - на 2,5 млрд. євро, сировини - на 3,21 млрд. євро, а енергетики - на понад 1 млрд. євро.

Щодо експорту Євросоюзу, то тут так само Україна займає перше місце. 52% (або 17,1 млрд. євро) усього експорту Євросоюзу до східних партнерів припадало саме на Україну. Водночас десять років тому, у 2004 р., обсяги експорту ЄС в Україну складали майже 10,6 млрд. євро.

Нагадаємо, Україна імпортує однакові об'єми газу з ЄС і РФ.