ua en ru

Україна зробила перший крок на шляху уникнення дефолту, - FT

Україна зробила перший крок на шляху уникнення дефолту, - FT Фото: Україна зробила перший крок на шляху уникнення дефолту

Це пов'язано з підписанням угоди між інвесторами і "Укрексімбанком" про продовження обігу облігацій

Україні вдалося подолати перша перешкода на шляху реструктуризації своїх боргів і уникнення дефолту, вважає американська The Financial Times.

Ця реакція пов'язана з підписанням угоди між інвесторами і державним "Укрексімбанком" про продовження обігу облігацій, термін погашення яких настає у квітні 2015 р. В ході переговорів сторони домовилися про тримісячну відстрочку, до 27 липня.

"Це тримісячне продовження терміну погашення облігацій необхідно для затвердження та оформлення довгострокового рішення, спрямованого на досягнення максимального балансу між інтересами держави, інвесторів і банку, що сприятиме стабільності банківської системи і підтримку економіки України", - йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Раніше "Укрексімбанк" пропонував власникам своїх єврооблігацій на 750 млн дол. з датою погашення 27 квітня 2015 р. продовжити кінцевий термін їх погашення на сім років з виплатою 50% основної суми 27 квітня 2019 р. та решти 50% - шістьма рівними піврічними траншами до квітня 2022 р. Одночасно з цим банк запропонував підвищити ставку купона по єврооблігаціях з нинішніх 8,375% річних до 9,625% річних починаючи з найближчої виплати 27 квітня 2015 р.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні повідомляли, що "Укрексімбанк" домовився з кредиторами про реструктуризацію боргів.