ua en ru

Україна-РФ-ЄС проведуть міністерські консультації щодо постачання газу до кінця червня

Україна-РФ-ЄС проведуть міністерські консультації щодо постачання газу до кінця червня Фото: Ігор Діденко

Переговори стосуються "літнього пакету" поставок газу

Тристоронні міністерські консультації Україна-Росія-Євросоюз з постачання газу в Україну будуть проведені до кінця червня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба представництва України при Європейському Союзі та Європейське Співтовариство з атомної енергії.

"2 червня в Брюсселі відбулися тристоронні експертні консультації на високому рівні у форматі Україна-ЄС-РФ, під час яких обговорювалися питання поставок газу з боку РФ в Україну після завершення терміну дії так званого "зимового пакету", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сторони домовилися про проведення тристоронніх міністерських консультацій щодо постачання російського природного газу в Україну до кінця червня 2015 р.

У той же час, як повідомив російським ЗМІ міністр енергетики Росії Олександр Новак, переговори відбудуться після 20 червня.

"Ми визначимо Дату з Шевчовичем (віце-президентом Єврокомісії з энергосоюзу Марошем Шефчовичем, - ред.) і Демчишиным, це, швидше за все, після 20 червня буде", - сказав Новак.

У представництві України при ЄС додали, що українську делегацію очолив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко. У консультаціях взяли участь представники НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори по річному газового пакету з РФ наближаються до завершення.