ua en ru

Україна просить Інтерпол оголосити Курченко в міжнародний розшук

Україна просить Інтерпол оголосити Курченко в міжнародний розшук Фото: Сергій Курченко (metalist.ua)

До держбюджету не надійшло 2 млрд гривень через махінації бізнесмена з нафтопродуктами

Україна просить Інтерпол оголосити бізнесмена Сергія Курченка в міжнародний розшук. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

"Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання в Генеральний секретаріат Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук Сергія Курченко з метою встановлення його місцезнаходження", - заявила Сарган.

Вона також нагадала, що Курченко підозрюється в створенні злочинної організації, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків та вчиненні інших злочинів.

"Тільки від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшли понад 2 млрд гривень обов'язкових платежів", - резюмувала Сарган.

Відзначимо, в травні 2017 року прокуратурою погоджено повідомлення про підозру Курченко, він оголошений у державний розшук та надано дозвіл на затримання з метою виклику в суд для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київський районний суд Одеси в рамках розслідування схем бізнесмена Сергія Курченка конфіскував нафтопродукти на суму понад 800 млн гривень.