ua en ru

Україна просить ЄС створити спецфонд оплати праці ключових чиновників

Україна просить ЄС створити спецфонд оплати праці ключових чиновників Фото: зарплатня

Яценюк вважає за необхідне створення зарплатного фонду для чиновників, від яких залежить реформування держави

Україна звертається до європейських партнерів з проханням створити фонд оплати праці ключових високопоставлених чиновників. Про це голова українського уряду Арсеній Яценюк сказав на спільному брифінгу з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер.

"Нам звичайно потрібно підвищити заробітні плати, тому що знаєте, якщо державний службовець на митниці отримує 100 доларів всього на місяць, звичайно він буде брати хабарі. Ми говоримо нашим європейським друзям: треба виділити фонд спеціальний для заробітної плати всіх ключових посадових осіб, тих, від яких залежить виконання реформ в країні", - підкреслив прем'єр.

Він також вважає, що успішні реформи у сфері правосуддя будуть сприяти зниженню загального рівня корупції в Україні і допоможуть залучити інвестиції.

Нагадаємо, США озвучили свої умови надання Україні державної гарантії для третього кредиту в розмірі один мільярд доларів. Зокрема держава готова її надати у разі, якщо Україна продовжить боротьбу з корупцією та співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).