ua en ru

Україна приєднається до міжнародного реєстру донорів після добудови "Охматдиту"

Україна приєднається до міжнародного реєстру донорів після добудови "Охматдиту" Фото: Олександр Квіташвілі

Поки для України це неможливо

Україна зможе подати заявку на приєднання до міжнародного реєстру донорів після добудови дитячого багатофункціонального корпусу "Охматдиту". Про це в ході прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не маючи платформи, де можна робити операції по трансплантології, не маючи нормальних законодавчих актів і законів, немає можливості Україні приєднається до міжнародного реєстру донорів. Перше те, що ми вже зробили - це новий закон по трансплантології, він дуже важливий для країни не тільки для трансплантології кісткового мозку, але і взагалі, щоб цей напрямок розвивався нормально... Коли закінчиться будівництво "Охматдиту", ми зможемо подати заявку на те, щоб бути частиною міжнародної донорської спільноти, поки це неможливо", - сказав Квіташвілі.

Нагадаємо, МОЗ оголосив конкурс із обрання підрядника на добудову дитячого багатофункціонального корпусу "Охматдиту".

На початку червня 2015 р. у Києві стартувала кампанія "300 життів щорічно" з добудови нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Раніше Кабінет міністрів на своєму засіданні 22 квітня ухвалив рішення про передачу лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у сферу управління Міністерства охорони здоров'я України.