ua en ru

Україна запропонувала залучити експертів БДІПЛ та ОБСЄ до переговорів у Мінську

Україна запропонувала залучити експертів БДІПЛ та ОБСЄ до переговорів у Мінську Фото: Павло Клімкін

Клімкін розповів про результати зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні

Україна запропонувала залучити експертів БДІПЛ / ОБСЄ до переговорного процесу в Мінську, з метою аналізу пропозицій щодо проведення виборчого процесу на територіях Донбасу. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін в коментарі за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" на рівні глав МЗС у Берліні, 6 листопада.

"Ми підкреслили, що майбутні модальності виборів на Донбасі повинні базуватися на українському законодавстві і відповідати міжнародним стандартам, зокрема БДІПЛ / ОБСЄ", - заявив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

Він також підкреслив, що на Донбасі не спостерігається припинення вогню.

"Щоб досягти постійного режиму припинення вогню необхідно завершити відведення танків і артилерії менше 100 мм. Нам, звичайно, потрібно працювати над новою ефективною процедурою для відводу важкого озброєння, оскільки всі ми знаємо, скільки такого озброєння заховано на Донбасі - у шахтах, на заводах" , - сказав він.

Нагадаємо, міністри закордонних справ "нормандської четвірки" домовилися до кінця листопада досягти угоди щодо розмінування території Донбасу.