ua en ru

Україна потрапила до списку країн "червоної зони"

Україна потрапила до списку країн "червоної зони" Фото: Україна увійшла до "червоної зони" (dpsu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

В Україні фіксується понад 40 випадків COVID-19 на 100 тисяч населення

Україна станом на початок тижня потрапила до списку країн "червоної зони". Це означає, що вона не відповідає критеріям захворюваності на COVID-19 для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

Про це йдеться в повідомленні Державного агентства розвитку туризму України в Facebook.

Повідомляється, що Міністерство охорони здоров'я оновило список країн "зеленої" і "червоної зони" станом на 22 червня.

"Україна потрапила до "червоної зони", так як показник захворювання на COVID-19 складає більше 40 випадків на добу на 100 000 населення", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, відповідність тієї чи іншої країни "червоній зоні" залежить не від нових захворювань на добу, а від загальної кількості активних випадків на 100 тисяч населення. Український МОЗ оновлює дані кожні три дні на підставі інформації про поточну ситуацію з COVID-19.

При цьому популярні серед українців такі країни як Польща, Єгипет, Туреччина, Болгарія поки залишаються в "зеленій зоні".

Зазначимо, Євросоюз також рекомендував розглядати критерій не більше 40 активних випадків на 100 тис. населення як умову відкриття кордонів для громадян третіх країн з 1 липня.

МОЗ оновлює інформацію про статус зон раз в три дні. При цьому в ЄС, приймаючи рішення про допуск іноземців на свою територію, враховують офіційні дані кожної країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іспанія з 21 червня відкрила кордони для іноземних туристів, проте України у списку немає.

Раніше також уряд Чорногорії дозволив в'їзд туристам з України, однак українці повинні мати при собі негативний ПЛР-тест на коронавірус, який зроблений не раніше, ніж за 48 годин до поїздки.