ua en ru

Україна і Японія підписали угоду про виділення 4,2 млн дол. на відбудову Донбасу

Україна і Японія підписали угоду про виділення 4,2 млн дол. на відбудову Донбасу Посол Японії в Україні Шігекі Сумі

Україна і Японія сьогодні, 30 березня, підписали угоду про надання уряду України гранту на закупівлю спецобладнання для відновлення інфраструктури Донбасу загальною вартістю 4,2 млн дол. (500 млн. ієн), передає кореспондент РБК-Україна.

Підписання угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання уряду України гранту непроектного типу на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів та дослідних установ та узгодженого протоколу щодо процедурних деталей відбулося сьогодні в Києві.

Українську сторону в ході церемонії підписання представляв віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, японську - посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Зокрема, в угоді передбачена закупівля спеціального обладнання для відновлення інфраструктури східних регіонів України загальною вартістю 4,2 млн дол.

"Ті кошти, які сьогодні надає уряд Японії - це гуманітарна допомога, яка буде направлена з розрахунку товарів японської промисловості, це медична допомога, це ті, інструменти, прилади, які допоможуть нашим комунальним підприємствам підвищити свою матеріально-технічну базу для того, щоб виконувати роботу по відновленню тих систем життєзабезпечення, які є не тільки в Донецькій і Луганській області, але і Харківської, Дніпропетровської та Запорізької", - сказав Зубко.

У свою чергу посол Японії в Україні Шігекі Сумі зазначив, що за минулі роки уряд Японії надав Україні допомогу загальною вартістю 1,84 млрд дол.

Нагадаємо, в березні Японія надала українським благодійникам 9 грантів на 810 тис. дол.