ua en ru

Україна отримала дозвіл експортувати молоко та м’ясо до Вірменії

Україна отримала дозвіл експортувати молоко та м’ясо до Вірменії Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Вірменія надала право ввозити продукцію тваринного походження 26 українським підприємствам

Республіка Вірменія відкрила кордони для українських виробників продукції тваринництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляється, у відповідь на змінення порядку ввезення товарів у Вірменію, українська сторона направила список із 65 переробними підприємствами, які готові постачати власну продукцію відповідно до вимог вірменської сторони та Митного союзу. За результатами його опрацювання Вірменія надала право ввозити продукцію тваринного походження 26 українським підприємствам. Наразі триває відповідна робота щодо ще 39 українських компаній.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька підкреслила велике значення відкриття вірменського ринку для зміцнення експортного потенціалу України.

"Відкриття ринку Вірменії - це позитивний сигнал для українських виробників молока та м'яса. Ми рухаємось не лише у напрямку Європейського Союзу, а диверсифікуємо збут продукції тваринництва. Крім Вірменії Україна проводить переговори з Казахстаном з питань експорту племінних тварин, молочної та іншої продукції", - зазначила Рутицька.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аграрний експорт щодня забезпечує надходження в Україну 30 млн дол.