ua en ru

Україна підписала план по реалізації співробітництва з ОЕСР

Україна підписала план по реалізації співробітництва з ОЕСР Фото: Президент України Петро Порошенко у Франції

Порошенко заявив, що Україна зможе претендувати на членство в ОЕСР

Україна підписала дорожню карту щодо реалізації Меморандуму щодо посилення співробітництва з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України Петра Порошенка.

"У штаб-квартирі ОЕСР був підписаний План з реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо посилення співпраці між Урядом України та ОЕСР. Президент назвав його дорожньою картою реформ", - йдеться в повідомленні.

Під час виступу на засіданні Ради ОЕСР у Франції Порошенко заявив, що "сильна Україна" після успішного втілення реформ зможе претендувати на членство в ОЕСР.

"Я вдячний ОЕСР за підтримку нашого плану реформ і підкреслюю відданість України міжнародного співробітництва та намірів запровадити кращі світові стандарти життя людей", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив надзвичайну зацікавленість України в отриманні експертизи за конкретними напрямками реформ, такими як управління державними підприємствами, боротьба з корупцією, розвиток малого і середнього бізнесу, податковий і фінансовий контроль, освіта.

Глава держави провів зустріч з генеральним секретарем ОЕСР Хосе Анхелем Гурріа.

Нагадаємо, Порошенко перебуває з робочим візитом у Франції.